Elit-SKAEMT:arnas utsida. De innersta hemligheterna finns på annan plats!

2006-10-15

Chefsskolan (lektion 1)

Något som kännetecknar en bra chef är konsten att kunna lyssna på sina anställda, på de lobbyister som vill bjuda på småkakor och kanske en resa till Tyskland och på de viktiga konsulter som vill hjälpa till att utveckla verksamheten med färgglada powerpointar och tjusiga ord.

Andra minst lika viktiga egenskaper (som bilden illustrerar) är att ha trendriktiga kläder, en seriös uppsyn, ett vinnande leende och en lagom modig chefsfrisyr som andas både Scandic och Stureplan och som tycks vilja säga: "Visst kan jag snorta heroin på dasset idag och möta aktieägarna imorgon!"

5 Comments:

Blogger BB said...

Hålen i hörselkåpornas botten...är det skitsnackarfilter?

22:07

 
Blogger Mange said...

De används vid lönesamtal, utvecklingssamtal, medarbetarsamtal, möten med personalens fackliga representanter och vissa enhetsmöten.

10:57

 
Blogger BB said...

Precis vad jag misstänkte. Jag hade mitt medarbetarsamtal i måndags och nu inser jag vad det var bossman hade på öronen. Jag trodde han möjligtvis genomgått någon form av operation och hade dom på sig för att inte komma åt att slicka på såren.

00:47

 
Blogger Mange said...

Chefer brukar i och för sig klassificera medarbetarsamtal och lönesamtal som arbetsskada. Det är inte sällan de opererar om sig efteråt.

23:43

 
Blogger BB said...

Min favorit bland löne-/medarbetarsamtalsanektdoter är en vän som tog mod till sig och verkligen lade ut texten om hur han såg på sin arbets- och lönesituation. Han tog så att säga verkligen bladet från munnen. När han var färdig med sin utläggning och avslutade med en darrande suck så satt chefen tyst en stund. Sedan pekade han ut genom fönstret på en liten vattensamling utanför och sa:
"Titta vad de där änderna ser lustiga ut!".

12:03

 

Skicka en kommentar

<< Home